onsdag 26 februari 2014

Vårt studiebesök








Igår den 25 februari träffades vi i centrum. Vi väntade framför Smedjan nära busshållplatsen kl. 10.15. Läraren fotograferade eleverna.




 




Vi promenerade sedan till Esperanza.Vi  pratade om vädret. Det var varmt igår.












Först presenterade vi oss för ordförande Lorena och Sofia. De pratade och visade information om deras förening på datorn. Vi lyssnade på Lorena och Sofia när de berättade om Esperanza. De visade ett broderi som många kvinnor har sytt. Lorena sade: när kvinnor har problem kan hon hjälpa dem. De kan ringa eller komma till Esperanza. Kvinnor kan komma och lära sig laga mat, dansa, sy och fika. 

 På nedre våningen fanns olika saker, kläder, dekorationer och hattar.  De hade även kläder för bröllop. På väggen hängde olika halsband. Alla kläder hade lappar med landets namn. En gammal man satt på en byrå. Där fanns många kuddar och mattor. Vi tittade i hela huset och tog bilder. Vi tittade på många tavlor som hängde på väggen.




 



När vi satt i Esperanzas lokal fikade vi och tittade på en film som handlade om olika kulturer, musik och dans.  Vi frågade och de svarade på olika frågor.











Vi pratade en stund om vad vi var intresserade av.  De frågade om någon var intresserad av att laga mat, att sy eller dansa. Till sist sade vi hej då och tackade för allting.

//Grupp 2:2C

1 kommentar:

  1. Oj vad trevligt det låter. Vad synd att jag kunde inte komma med er till Esperanza. Det är en jättebra förening som jag hoppas att många kvinnor hittar och går till.

    /Arja

    SvaraRadera