tisdag 25 februari 2014

Studiebesök på Esperanza








Idag var vi på studiebesök till
kvinnoföreningen Esperanza.
Vad tyckte du om besöket?

21 kommentarer:

  1. Hej jag tycker att besöket det var kullt att vi vara där. Vi träffar fem kvinnor som kommer från olika länder men de jobbar tillsammans och vi hörde information får Esperanza .Vi gick runt i huset och där finns många olika kläder i nästan alla länder .Vi fikade och pratade det var intressant. jag vill gärna försätta med detta och vill verkligen lär mig hur man syr och lagar mat.
    Anab

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anab!
      Vad roligt att du gillade besöket till Esperanza. Det var synd att jag kunde inte komma med. Men jag vet att det är en jättetrevlig plats där man kan umgås med andra kvinnor och träna att prata svenska. Och nedre våningen med alla kläderna är fantastisk.
      //Arja

      Radera
  2. Hej! jag tycker att studiebesök till Esperanza är mycket bra plats. De har många saker för att kvinna göra och jag tycker det är roligt för att kvinna får träffar många människor och pratar svenska. Jag tycker det är ett jättebra sätt att lära sig svenska ord tillsammans med dem.

    Sunee Bidsungnoen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Sunee!
      Jag tycker också att det är en mycket bra plats. Det är bra att få kompisar från andra länder så att man blir bättre på att tala svenska.
      /Arja

      Radera
  3. Hej! Jag besökte till på Esperanza i tisdag. Jag tyckte de var roligt och snäll sen vi gå runt de visade många olika länder från kläder, tavlor och olika saker. Vi pratade,ficka och hon visade tradition dansa från olika länder.

    Thay Win

    Thay win

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du tyckte om Espreanza. Visst var kläderna fina!
      /Arja

      Radera
  4. Igår gick vi till Esperaza i centrum vi kände att vi var välkomna dit. Hur de jobbade. Lorena berättade hur de jobbar med integration och hjälper nyanlända kvinnor att komma in i det Svenska Samhället, för att lära sig kulturen och hur det Svenska samhället fugerar.Vi tittade på olika vackra kläder från nästan hela världen. Mycket fint besök och vi änskar att få gå flera gångar dit. Kvinnorna som jobbar där var mycket trevliga och kompetenta.

    Nazir och Poemet 2014,02 ,26


    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Esperanza gör ett bra jobb för nyanlända kvinnor. Jag toro att ni är välkomna att gå dit och hälsa på när ni vill.
      Tycker ni att det skulle behövas en Esperanza för män också?
      /Arja

      Radera
  5. Esperanzas internationella kvinnor föreining. De startade 1995. Espernzas betyder hopp på spanska. De har mötesplats för kvinnor . De skapade Esperanzas för att de ville att alla kvinnor ska göra något tillsammans och de hade olika saker att tillföra t.ex. mat, dansa, somtal, promenad och musik. De fågarde oss om vad vi tycker om att göra tillsammans. Jag tänker att alla tycker inte om samma sak. Vi var på studiebesök och de visade runt. Vi tittade på många olika saker. De visade kläder från olika länder också. Det fanns ett rum där kan man sitta tillsammans och prata med varandra. Det fanns många fina tavlor och olika storek på kudderna. Vi tycker att det är en finna plats som vi gick till igår. Vi tittade överallt i Esperanza. Vi fikade tillsammans och tittade på internet. På internet visade de olika traditionen och de visade olika danser och kläder. Jag tycker att det är en mycket bra plats och de som jobba på Esperanza är trevliga personer också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Att en människa har kvar hoppet är jätteviktigt. Tappar man hoppet så blir det svårt.
      Jag gillar rummet med kuddarna som finns på Esperanza. Det är så mysigt och trevligt att sitta där och prata med andra.
      /Arja

      Radera
  6. Vi tycker om är Esperanza. De som jobbar och berättar invandrare från olika länder och olika traditioner. De berättar om sina länder och om hur man gör där. Det finns också många vackra kläden från olika länder där. De har också ett kök för att laga mat. Vi ser också ett rum där det finns många kuddar för att prata tillsammans på och fika. Vi tycker alltid det är bra för invandrarangdomar som vill komma in och prata med varanda.

    Sureewan , rungrueang och John

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Ibland önskar jag att jag var bara 17 år och kunde vara med i Esperanzas ungdomsgrupp Paloma. Det ser så roligt ut när de dansar!
      /Arja

      Radera
  7. -Vi gillade att se kläder från olika länder och många tavlor.
    -Vi tycte om att fika och prata tillsammans på Esperanza.
    -Vi såg att köket inte är så stort.
    -Vi gillade broderi med kläder och kuddar.
    -Vi såg handgjorda firkar av halmstrån.
    -Det var fint där med många lampor,smycken och tidningssamlingen.

    Konchanok
    Givanni
    Thay Win
    Blue

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Ni såg och gillade många saker på Esperanza!
      Vad tyckte ni var roligast att se?
      /Arja

      Radera
  8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  9. I går gick till Esperanza klockan 10.00.Det var bra väder ute.Vi träffade Personal i Espranza och de förlarade vad betyder Esperanza.Det betyder internationella kvinnoföreningen. Esperanza startade 1995 och fyller 18 år just nu.De bjöd oss på kaffe, te pepperkakor.Vi tittade i huset hela runt . Vi gick ner i källaren.Där finns många fina klänningar som används i nästan hela världen.Alla klänningar fannas med deras hemlandsnamn.Vi tittade på många olika kulturers musik och danser på youtube.
    Andres och Anab

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anab och Andrés!
      Jag tror att ni hade en bra dag på tisdagen, eller hur? Esperanza är en viktig förening i Luleå. Och rummet med klänningarna är fantastisk!
      /Arja

      Radera
    2. Tacka Arja! Jag börja att gå till Esperanzas i lördades var internationellaskvinndagen . jag gick där klockan 13.00-17.00 jag träffade många kompisar där. Vi tittade och lyssnade på någon kvinnor som danade olika dansa .Vi fika och prata bara kultur det var rolig dag.Jag försök att göra syr en blomma i handen.

      Radera
  10. Vi tycker om att olycka traditional kläder och tycker att ni hjälper invandrare kvinnor .vi tycker att broden och att Esperanzas. t.ex ni lärare dassar, laga mat
    .vi ser också ett rum där det finn många kuddar för att pratar och sitta tillsammans och fika .De berättar om sina länder och om hur man gör där.
    May paw och Meron

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej May Paw och Meron!
      Vad tyckte ni om Esperanza? Skulle ni vilja gå dit någon gång för att sitta och göra roliga saker med andra kvinnor? Jag tror att ni skulle gilla det.
      /Arja

      Radera
  11. 1Jag tycker att det är typiskt svenskt att inte gå till kyrkan så ofta på söndag utan narn eller ungdomar bara gammla person.I mitt hemland går man ofta till kyrka på söndag barn och ungdomar inte bara gammla person.

    2Jag tycker att det är typiskt svenskt att går till ikea på söndag.Imitt hemland går vi inte så ofta till ikea på söndag därför vi har inte så mycket pengar.
    Det är poemet

    SvaraRadera