fredag 28 februari 2014

Min första tid i Sverige




Det var höst och sista september 2012. Många människor och grannar hälsade oss välkomna till Sverige. Nästa dag observerade jag olika saker i samhället. Många människor promenerade på vägarna med hundar. Människorna är snälla och har blont hår och flera av dem använder glasögon. I Sverige finns många djur men de är husdjur och man ser dem inte på vägen.  Vi handlar mat bara från mataffär och de är i paket. På marken växte gräs och träd men det föll många löv. 
Svenska människor och invandrare har lägenhet. Gamla människor bor i vårdhem och servicehus. Svenska människor måste gå i skolan till nian. Alla elever äter lunch i skolan och de får studiebidrag. Många par lever som sambo utan att gifta sig lång tid. I vårt hemland lever man inte ihop innan man har gift sig. Vi ändrar klockan en timme bakåt på vintern och en timme framåt på sommaren. I vårt hemland är dygnet konstant tolv timmar. Sverige har många hav och flera av dem blir till hård is och många människor åker skidor och promenerar på isen. I Sverige har många chansen att få jobb. Därför kämpar jag med språket och hoppas att jag ska börja praktik och sedan få ett jobb.

Tesfagaber 2:2C



1 kommentar:

  1. Hej Tesfagaber!

    Du har gjort många intressanta observationer! Du berättar om olika skillnader mellan Sverige och ditt hemland. Vilka likheter tycker du det finns mellan Sverige och Eritrea?

    //Elin

    SvaraRadera