tisdag 12 maj 2015

Populär saga från Azerbajdzan


Farfar planterade en rädisa och rädisan mognade och blev jättestor. Farfar tänkte plocka rädisan så han tog ett grepp om rädisan och drog, men den ville inte lossna. Han sökte hjälp av mormor.

--- Mormor kom och hjälp mig att plocka rädisan sa farfar.Mormor kom och tog ett grepp runt hans mage. Mormor drog i farfar och farfar drog i rädisan men rädisan ville inte lossna så mormor sökte hjälp av sitt barnbarn:

---- Mitt barnbarn kom och hjälp mig att plocka rädisan sa mormor. Barnbarnet kom och ställde sig bakom mormor och tog ett grepp runt hennes mage. Barnbarnet drog i mormor och mormor drog i rädisan men rädisan ville inte lossna så barnbarnet sökte hjälp av sin hund Toplan:


---Toplan kom och hjälp mig att plocka rädisan sa barnbarn.  Wow. wow,wow! Toplan kom och drog i barnbarnets kläder. Toplan drog i barnbarnet och barnbarnet drog i mormor och mormor drog i farfar och farfar drog i rädisan men rädisan ville inte lossna så Toplan sökte hjälp av en katt som heter Mästan:

--- Mästan kom och hjälp oss att plocka rädisan sa Toplan.

--- Myau,myau,myau! Mästan kom och stälde sig bakom Toplan och tog ett grepp om hans svans. Mästan drog i Toplan och Toplan drog i barnbarn och barnbarn drog i mormor och mormor drog i farfar och farfar drog i rädisan, men rädisan ville inte lossna så Mästan sökte hjälp av en mus:

--- Musen kom och hjälp oss att plocka rädisan sa Mästan.

--- Ci, ci, ci musen kom och  stälde sig bakom Mästan och tog ett grepp om hans svans. Musen drog i Mästan och Mästan drog I Toplan och Toplan drog i barnbarnet och barnbarnet drog i mormor och mormor drog i farfar och farfar drog i rädisan, de drog, drog, drog och rädisan lossnade!

Zenfira

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar