måndag 16 juni 2014

El Manangue (en saga från Colombia)

Det var en gång en rolig och bekymmerslös 
man.  Han reste flera gånger varje dag från Penillos till Magangue. Han hette Camilo. Han var en försäljare och sålde olika frukter och grönsaker och det var därför han reste varje dag till el Magangue. Han var en jättebra försäljare.
En dag när han annonserade att det finns goda apensiner, såg han en jättefin kvinna. ´´Hon är mycket vacker´´ sade han. De pratade med varandra och snabbt, båda blev jättekära. Hon hette Lina Roque och var dotter till en sträng risförsäljare. Hon hade också två bröder.
Bröderna gillade att spionera på sin syster.  När de såg sin syster att prata med en man då sprang de hem och berättade till sin pappa. Hennes pappa blev mycket arg för han ville inte att hans dotter skulle vara med en man.
När Camilo gick till Linas pappa och pratade med honom ville han inte lyssna på Camilo . Hennes pappa tog fram en pistol och ville döda honom.
När hennes pappa skulle göra det kom hon och sade: ”Nej pappa, gör inte det! Jag älskar mycket honom och han också älskar mycket mig. Vi lovar dig att vi älskar varandra. ” ”OK”, sade hennes pappa ”jag tror på dig. Jag accepterar att ni gifter er”. Då gifte de sig och levde lyckliga i alla sina dagar.
Patricia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar