fredag 6 maj 2016

Ankomsten


Vi har under hösten och våren arbetat med boken Ankomsten av Shaun Tan. Boken är en vacker bildbok som har en berättelse om en man och hans familj. Boken saknar text så det är vi i 2:2 C som har själv berättat och skrivit hans berättelse.

Det här tyckte vi om boken:





Manal: 
Boken handlar om en fattig familj. De är tre människor i familjen; mamma, pappa och en flicka. De är fattiga. Pappan vill resa till ett annat land. Flickan och mamman vill inte att hennes pappa och man ska flytta. Mamman och pappan är ledsna och gråter. De kramat varandra och pappan pussar mamman. Pappa har en pappersfågel på huvudet under hatten och han ger den till flickan så att hon blir glad.
Pappan reser iväg med ett tåg. Sedan sitter pappan i en stor båt och tittar på bilden på sin familj och han tänker mycket på familjen. Resan till det andra landet tar två månader och resan är jättesvår. Efter två månader anlöper båten i hamnen i den nya staden.
Mannen träffar många människor och många konstiga djur i den nya staden. Han söker jobb för att tjäna pengar. Pengarna kan ha skicka till sin familj. Efter ett år kommer mannens familj och de får äntligen leva med varandra. De är glada.
Boken är spännande och jag vill veta om och när familjen får träffa varandra igen. Jag tycket om boken.

3 kommentarer:

  1. Jättebra sammanfattning Manal.
    /Arja

    SvaraRadera
  2. Bokens bilder handlar om en fattig familj som består av Pappa,Mamma och dotter.Mannen vill resa bort till annat land för att hans familj ska få mat och bra framtid.
    Hans familj blir ledsna för att han ska åka bort och de kramades. Mannen gjorde en present till hans dotter så att hon inte glömmer bort honom.Presenten var gjord av ett papper,av pappret gjorde han av en fågel.
    När han var i det nya landet såg han ett vitt djur och han blev förvånad,för att han hade aldrig sett ett sånt djur förut.
    Efter några dagar blev mannen och djuret vänner men mannen saknade sin familj varje dag så han började kolla på deras bilder.
    Efter några dagar så började mannen leta efter ett jobb,vilket han fick. Sedan så tog han kontakt med sin familj så att de också kunde komma till det nya landet.

    När familjen förenades blev livet enklare och de kunde leva ett lycklig liv.
    Jag tyckte att boken var viktig för samhället eftersom de visar att man kan nå vars man vill.
    Jag tyckte att boken var bra, den var intressant och man ville veta vad som kommer att hända hela tiden. HAWO

    SvaraRadera
  3. Vad klokt du har tänkt Hawo - Man kan nå vart man vill :-)
    Jag tycker att du har sammanfattat boken fint. Jag var också lika nyfiken på att få veta mer och mer hela tiden. Kul att du var så aktiv när vi pratade och skrev om boken.
    /Arja

    SvaraRadera